Nye regler kan give vækst hos VVS’ere og boligrådgivere

Nu får villaejere, andelsboligforeninger og almennyttige boligejendomme mulighed for at fjerne kalk fra drikkevandet. Vandteknologivirksomheden BWT forventer stor travlhed som følge af de nye regler.

En ændring af reglerne den 1. juli 2016 betyder, at man fremover må fjerne kalk fra vandet i boligen på samme måde som i blandt andet Sverige, Holland og Tyskland. Tidligere skulle byggevarer som vandhaner og vandfiltre have en særlig dansk godkendelse, men fra 1. juli, må man også benytte enheder, der allerede er godkendt i Sverige, Holland og Tyskland. Dermed kommer de danske regler til at minde om reglerne i resten af Europa. Det oplyser vandteknologivirksomheden BWT i en pressemeddelelse.

– Vi forventer stor efterspørgsel på området, fordi det er en god investering for den enkelte forbruger, der samtidig slipper for en masse besvær i det daglige, siger direktør Henrik Forslund fra BWT.

Længere levetid
Han forklarer, at en belægning på to mm kalk på varmefladerne i varmevekslere, kedler og varmtvandsbeholdere kan øge energiforbruget med op til 20 procent. Samtidig øges levetiden på vaskemaskinen med fem år, lige som mængden af vaskepulver kan reduceres med cirka 50 procent, når der ikke længere er kalk i vandet. Levetiden på varmtvandsbeholdere og toiletter øges med op til ti år, og forbruget af rengøringsmidler reduceres væsentligt, når boligen anvender blødgjort vand.

Henrik Forslund forventer, at der vil være stor efterspørgsel efter løsninger, der kan fjerne kalk fra drikkevandet.

– Vi forventer, at hele branchen fra rådgivere og leverandører til håndværkere får travlt. Mange boligejere, ejerforeninger og andelsboligforeninger vil have behov for rådgivning om og installation af blødgøringsanlæg. Men vi er klar til at supportere både de professionelle aktører og slutkunderne, siger Henrik Forslund.

Sådan virker blødgøringsanlæg
Et blødgøringsanlæg fungerer ved, at vandet ledes gennem en såkaldt ionbytter, som fjerner kalcium- og magnesiumioner og dermed blødgør vandet. Blødgøringsanlæg er ifølge BWT en anerkendt teknologi, der har været anvendt industrielt i mere end 50 år. Et blødgøringsanlæg kan ikke sammenlignes med de såkaldte magneter, der ifølge virksomheden har en begrænset effekt.

 

Kilde: Dagens ByggeriKristian Troelsen – 05.07.2016
logo_medlem